Korné Walhout benoemd tot Aanstormend Talent door het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs

Het Koninklijk Instituut van Ingenieurs (KIVI) heeft onze ingenieur Korné Walhout benoemd tot Aanstormend Talent 2018  daar zijn wij enorm trots op! Het Aanstormend Talent wordt gekozen door een selectiecommissie die de ingenieurs (ir. en ing.) beoordeeld op expertise, innoverend vermogen, ondernemerschap en maatschappelijke impact. Uit een selectie aangedragen ingenieurs wordt er op basis van een portfolio, door de selectiecommissie, een top negen samengesteld. Na een grondig interview worden er drie finalisten geselecteerd. Tevens wordt ook het Aanstormend Talent bekendgemaakt. Op basis van de hierboven genoemde competenties zag de selectiecommissie aanleiding Korné Walhout te benoemen tot Aanstormend Talent 2018.

Dag van de Ingenieur
De uitreiking van de Prins Friso Ingenieursprijs en de prijs voor het Aanstormend Talent vindt plaats op de Dag van de Ingenieur. De komende editie is woensdag 21 maart 2018 bij de Rijksuniversiteit Groningen. De Dag van de Ingenieur wordt georganiseerd door KIVI. Met deze dag wil KIVI het belang en de impact van het werk van ingenieurs voor onze samenleving zichtbaar maken.

 

Finalisten Prins Friso Ingenieursprijs

De Prins Friso Ingenieursprijs wordt sinds 2015 door het KIVI uitgereikt aan de Ingenieur van het Jaar. Jaarlijks onderscheidt KIVI een excellente ingenieur die naast uitstekende technische vaardigheden ook uitblinkt op een duidelijke visie, ondernemersgeest en innoverend vermogen.

De drie kanshebbers voor de Prins Friso Ingenieursprijs 2018 zijn bekend: ir. ing. Sander den Blanken RO, Directeur bij Arup BV; dr. ir. Jan Klok, Principal Technologist bij Paqell BV en Scientific Project Manager bij Wetsus; dr. eng. Nima Tolou, Assistant Professor op de Afdeling Precision and Microsystems Engineering aan de TU Delft en co-founder van Flexous BV en Kinergizer BV.

Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI)

Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs is de belangrijkste beroepsvereniging van ingenieurs in Nederland sinds 1847. KIVI zet zich in voor het ondersteunen van ingenieurs in hun beroepsuitoefening en het leggen van verbindingen tussen ingenieurs en samenleving. KIVI werkt met dit doel samen met de technologische industrie, kennisinstellingen, het hoger onderwijs en wereldwijd met andere beroepsorganisaties voor ingenieurs.