Korné Walhout ontvangt de KIVI Aanstormend Talent Award 2018

Aanstormend Talent Award 2018

Managing director Korné Walhout (Walhout Civil) is op de Dag van de Ingenieur (21 maart 2018) benoemd tot Aanstormend Talent 2018. Walhout ontving de prijs in het Groningen Engineering Center van de Rijksuniversiteit Groningen van drs. Micaela dos Ramos directeur van het Koninklijk Instituut van Ingenieurs, in het bijzijn van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix en Prinses Mabel.

Het juryrapport van Koninklijk Instituut van Ingenieurs (KIVI) luidde als volgt: "Korné Walhout is een zeer gedreven waterbouwer en ondernemend ingenieur. Hij werkte de afgelopen jaren aan spraakmakende projecten, waaronder de berging van de Costa Concordia en het crisismanagement, het herstel van havens, vaargeulen en waterkeringen op Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius na orkaan Irma. Hij weet contacten te leggen om oplossingen te zoeken voor complexe problemen". De jury benadrukte de kennis die Ingenieursbureau Walhout Civil bezit op het grensvlak van de maritieme sector en de waterbouw. Na het symposium bezochten de prinsessen samen met de jury de showcase van Walhout Civil.

Walhout-Civil-Mabel-Beatrix

Korné Walhout geeft een toelichting op de projecten van Walhout Civil aan H.K.H. Prinses Beatrix, Prinses Mabel en directeur Micaela dos Ramos.

KIVI ingenieur van het jaar

Sander den Blanken, Korné Walhout, Jan Klok en Nima Tolou.

Prins Friso Ingenieursprijs 2018

Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt jaarlijks de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Nima Tolou, universitair docent in precisiemechatronica aan de TU Delft, werd dit jaar verkozen tot Ingenieur van het Jaar. De jury prees Tolou voor zijn vermogen om maatschappelijke uitdagingen op wetenschappelijke wijze aan te pakken en om te zetten in doorbraaktechnologieën. Hij ziet uitdagingen en combineert ze tot aansprekend onderzoek dat de wereld een stukje beter maakt.

Over het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI)

KIVI is de beroepsvereniging van ingenieurs in Nederland sinds 1847. KIVI zet zich in voor het ondersteunen van ingenieurs in hun beroepsuitoefening en het leggen van verbindingen tussen ingenieurs en samenleving. KIVI werkt met dit doel samen met de technologische industrie, kennisinstellingen, het hoger onderwijs en wereldwijd met andere beroepsorganisaties voor ingenieurs.

Nieuwsberichten