Walhout Civil wint de Zeeuwse PioniersPrijs 2017!

Middelburg (Nederland) - 25 november 2017 - De Zeeuwse PioniersPrijs, een jaarlijkse prijs voor de persoon, onderneming of organisatie in of uit Zeeland die zich de afgelopen periode heeft weten te onderscheiden door middel van durf, lef, vindingrijkheid, ondernemerschap en uiteraard pioniersgeest, is dit jaar uitgereikt aan Ingenieursbureau Walhout Civil BV. Directeuren Jan en Korné Walhout kregen de Zeeuwse PioniersPrijs en het bijbehorende kunstwerk van Henk Vierveijzer zaterdag uitgereikt door niemand minder dan Ahold Delhaize CEO, Dick Boer.

Dick Boer (CEO Ahold Delhaize) overhandigt samen met Jim Goedhart en Frederik Sinke (Zeeuwse Connectie) de PioniersPrijs aan Jan en Korné Walhout. Foto: Marijana Pajovic.

De PioniersPrijs

Een onafhankelijke jury onder leiding van onder andere de Rabobank, Rijkse accountants en adviseurs en de Provincie Zeeland benoemde Ingenieursbureau Walhout Civil BV tot winnaar van de Zeeuwse PioniersPrijs 2017. “Nog voor je dertigste met je eigen succesvolle ingenieursbureau werken aan mooie waterbouwkundige projecten over de hele wereld is al bijzonder. Maar als je dan ook nog door de Nederlandse overheid wordt gevraagd om tijdens de noodhulp het herstel van de havens, vliegvelden en wegen op Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius te coördineren en controleren, is er iets bijzonders aan de hand. Hun snelle en daadkrachtige optreden zorgde ervoor dat de logistieke bevoorrading en evacuaties snel konden worden uitgevoerd,’’ Zo luidde het juryoordeel.

Walhout Civil heeft de afgelopen maanden noodhulp verleend aan Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius na orkaan Irma en Maria. Korné Walhout werkte met Rijkswaterstaat in het crisismanagementteam aan het reduceren van de chaos en herstellen van de havens, zeegeulen en waterkeringen. Het werk werd uitgevoerd in nauwe samenwerking met het Ministerie van Binnenlandse Zaken, Defensie (Koninklijke Landmacht, Marine en het Korps Mariniers), Rijkswaterstaat, diverse offshore aannemers en lokale autoriteiten. De ingenieurs van Walhout Civil werken nu met spoed aan nieuwe ontwerpen en plannen voor het herstel van de havens en zeeweringen in het gebied.

Video nominatie Zeeuwse PioniersPrijs 2017. Copyright: Omroep Zeeland, foto: Bert van Leerdam.

Grote projecten

“Ingenieursbureau Walhout Civil uit Middelburg is een fantastisch voorbeeld van Zeeuwse pioniersgeest en ondernemerschap en daarmee terecht de winnaar van de Zeeuwse PioniersPrijs 2017. Ze waren eerder al betrokken bij het bergen van het Italiaanse cruiseschip Costa Concordia en laten nu zien dat zo’n bijzonder project geen eenmalige gelukstreffer was. Ze zetten daarmee Zeeland positief op de kaart en zijn een voorbeeld en inspiratie voor anderen,” aldus Jim Goedhart en Frederik Sinke tijdens de uitreiking.  

Trots op erkenning als pionier

Jan en Korné Walhout, ingenieurs en managing partners van Walhout Civil zijn zeer vereerd met het winnen van de PioniersPrijs: “Het is een bekroning voor ons hele team. Het is een prachtige waardering voor onze dagelijkse passie en visie. Juist voor onze klanten is het goed om te weten dat Walhout Civil in staat is om in deze situaties snel te schakelen en door middel van een goed gedragen proces adequate oplossingen realiseert. Het zijn onze slimme en ambitieuze ingenieurs die onze projecten succesvol maken. Met onze vindingrijkheid, lef en toewijding passen wij de nieuwste ontwerpmethodes toe en werken wij met moderne software en hightech monitoringssystemen om het projectresultaat van onze opdrachtgevers naar een nog hoger niveau te tillen.”

Aan de Zeeuwse PioniersPrijs is een geldbedrag van vijfduizend euro verbonden. Korné Walhout liet tijdens de overhandiging weten een deel van het bedrag te schenken aan een wederopbouwproject op Sint Maarten, via onder meer het Shelterbox project van Rotary International.

Over Ingenieursbureau Walhout Civil

Walhout Civil BV is een onafhankelijk ingenieursbureau dat gespecialiseerd is in het oplossen van waterbouwkundige vraagstukken. Walhout Civil biedt een breed scala ingenieursdiensten en services aan voor projecten in steden, kustregio's, vaarwateren en havens. Walhout Civil onderscheidt zich met name op het gebied van havenontwerp, kades en damwanden, geotechniek en multidisciplinaire maritieme projecten. Daarnaast werkt Walhout Civil integraal aan baggeractiviteiten en scheepsbergingen.

Over De Zeeuwse Connectie

Stichting De Zeeuwse Connectie is een netwerk van negenduizend Zeeuwen, binnen en buiten Zeeland, dat Zeeuwen met elkaar verbindt en activeert. Offline, met borrels en bijeenkomsten in Zeeland en de Randstad en online op social media.

Walhout Civil Zeeuwse pioniersprijs