Ons verhaal

Multidisciplinair en uitdagend

Walhout Civil is gespecialiseerd in het oplossen en organiseren van waterbouwkundige vraagstukken. We leveren slimme diensten voor projecten in steden, kustgebieden, havens en vaarwateren. Onze kennis ligt op het vlak van geotechniek, havenconstructies, digitale systemen en maritieme projecten. We bieden meerwaarde doordat we kunnen presteren onder uitdagende omstandigheden vanaf land of op zee.

Intelligente oplossingen

Onze ingenieurs zijn succesvol in het organiseren van complexe processen en activiteiten. We zijn het eerste ingenieursbureau dat vertrouwd is met calamiteiten en crisismanagement binnen zowel civiele als maritieme sectoren. Onze ingenieurs denken altijd een stap verder en leveren vindingrijke oplossingen. Hiervoor gebruiken we de nieuwste ontwerpmethodes en intelligente software. Ons doel is om topkwaliteit te leveren aan tevreden klanten. Pas dan hebben wij echt plezier in ons werk.

We zijn succesvol in het praktisch bundelen van geotechniek, waterbouw en maritieme projecten

> Jan Walhout

Wij zijn Ons verhaal
 • Energievol

  Het vinden van inventieve oplossingen of uitzetten van een slimme strategie vraagt om veel positieve energie en een krachtige visie. Een prettige mix van creativiteit en gedrevenheid zorgt ervoor dat wij optimale performance leveren, zelfs onder extremere omstandigheden. Zo helpen we onze klanten om hun technische en proces- of beleidsmatige vraagstukken te optimaliseren.
 • Toegewijd

  Ons vak is een missie. Onze leefomgeving heeft bescherming en stabiliteit nodig. We zijn ons bewust van de briljante kansen om de natuur te slim af te zijn. We erkennen onze verantwoordelijkheid en investeren in samenwerking, expertise en vaardigheden. We geloven dat het delen van informatie, integriteit en toewijding essentieel zijn voor succes. Een opdrachtgever moet op ons kunnen rekenen.
 • Moedig

  Om hogere doelen te bereiken moeten wind en water moedig worden getrotseerd. We zijn niet bang voor natte voeten en gaan slim om potentiële risico's. Het imago en het belang van onze klanten, stakeholders en hun omgeving staan voorop. We voelen goed aan als we moeten sturen in processen en presenteren graag grensverleggende oplossingen.
 • Trots

  We zijn trots op onze projecten en partners. We hebben een krachtige trackrecord gerealiseerd voor toonaangevende klanten, van aannemers tot oliemaatschappijen en gemeenten tot rijksoverheden. Succesvol zijn - en blijven - betekend voortdurend topkwaliteit leveren met aandacht voor mens en milieu. We dagen daarom iedereen uit om te kijken naar de lange termijn en elkaar het beste te gunnen.
Onze opdrachtgevers
Ons team
 • Jan Walhout

  Managing Partner
 • Korné Walhout

  Managing Partner
 • Martijn Nieuwenhuijse

  Martijn Nieuwenhuijse Marketing & Communication
 • Hiba Hamji

  Project en design engineer
 • Remco Kok

  Remco Kok Ingenieursbureau Walhout Civil Project Manager
 • Sta jij hier straks tussen?

  Bekijk onze vacatures
Onze samenwerkingspartners

Onze awards en onderscheidingen

 • Aanstormend Talent 2018 | Koninklijk Instituut voor Ingenieurs
 • Zeeuwse PioniersPrijs 2017 | Zeeuwse Connectie
 • Nominatie Prins Friso Ingenieursprijs 2015
 • Nominatie Zeeuwse PioniersPrijs 2015

Slimme software

Voor analyses en engineering maken we gebruik van de Autodesk AEC Collection met AutoCAD Civil 3D, Map 3D, Recap, Infraworks, Structural Analysis, enz., Deltares Software Systems met Simulation Tools, D-Sheet Piling, D-Geo Stability, enz., SCIA Engineer, GIS software en i.s.m. diverse partners bijv. QINSy, Fledermaus, Plaxis, Bakker&Spees, Bentley Offshore & Infrastructure. We investeren continu in nieuwe software zodat we onze klanten optimaal kunnen bedienen, nu en in de toekomst.

Onze projecten

Ontdek de projecten waar Walhout Civil, als vertrouwde adviseur en technische expert, aan werkt met toewijding en daadkracht. Zowel nationaal als internationaal werken we aan oplossingen voor waterbouwkundige vraagstukken van onze opdrachtgevers en hun omgeving. We zijn gespecialiseerd in het oplossen en organiseren van vraagstukken binnen de gehele levenscyclus van assets.

Walhout Civil streeft naar moderne oplossingen en snelle processen die het verschil maken

> Remco Kok